Natuur

Organisatie Activiteit Contactgegevens
Parc à gibier - wildpark Het wildpark, gelegen op 2km van St-Hubert, richting Nassogne, wordt doorkruist van verschillende wandelpaden die de bezoeker toelaten de natuur en haar wild te ontdekken (ree, hert, everzwijn,...).
In het juiste jaargetijd ontdekt u ook de jongen met hun moeder.
Parking, cafetaria, BBQ, speeltuin, mirador.
Open: maart tot december elke dag behalve donderdag van 10u tot 18u; jan-feb van maandag tot vrijdag van 10u tot 18u.
Tarief: 1.5€/kind, 3€/volwassene.
Rue Saint-Michel 125/p
B-6870 Saint-Hubert
+32 61 23 47 60
Le Domaine des Grottes de Han In het dorpje Han-sur-Lesse schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent, de Grot van Han. Ze is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen, die het werk zijn van de Lesse, de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. De afgelopen 250 jaar mocht de Grot van Han zich verheugen op 20 miljoen bezoekers. Zij verdient terecht de drie sterren die de groene Michelingids haar toekent.
Op het massief boven de Grot en in de oude, droge vallei van de Lesse, ligt een park van 250 hectare ongerepte natuur. Daar bevindt zich het Wildpark waar u de fauna van onze streken in haar natuurlijke omgeving kunt waarnemen.
30 minuten van l'Ambiance.
Rue Joseph Lamotte 2
5580 Han-Sur-Lesse
Tel: +32(0)84/37.72.13
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.grotte-de-han.be/nl
Parc Chlorophylle Wandeling door de toppen van de bomen, avonturenparcours, grote thematische speeltuin, het woud in ons dagelijks leven, uitkijktoren, en nog veel meer...
Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die u kunt bewandelen tot in de toppen van de bomen. Kinderen kunnen zich uitleven in de thematische speeltuin aangepast aan het bos. De verschillende animaties, bestaande uit hout staan volledig in het teken van de natuur en het milieubehoud. Naast elke animatie bevinden zich tweetalige didactische houten panelen die de bezoeker informeert.
De aanleg van het park kreeg zijn specifieke infrastructuur mede door de samenwerking van verschillende gespecialiseerde artiesten en architecten zoals Jean-Claude Servais en Jean-Marie Winants die hun groot talent ten dienste stelde van dit verleidelijk project. Zij werden mede geïnspireerd door bestaande projekten in sommige Scandinavische en Anglo-Saksische landen waardoor het park zowel een ludiek als een pedagogisch aspect krijgt. Een formule van uniek en origineel toerisme.
45 minuten van l'Ambiance.
Rue des Chasseurs Ardennais 60 te Dochamps
6960 Manhay
Tel:084/378 774
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.parcchlorophylle.com
Visserij:Le Trou des Chiens Om in onze rivieren te vissen is het verplicht een visvergunning te bezitten. Deze is enkel geldig tijdens het jaar van uitreiking. Zij is persoonlijk en is verkrijgbaar in alle postkantoren van het Waalse Gewest of via internet. Het vissen is toegelaten van een halfuur voor zonsopgang tot een halfuur na zonsondergang.
Er bestaat ook visverenigingen met hun eigen reglement..
Rue de Lorcy 1
B-6870 Lorcy (Saint-Hubert)
Tel : +32 (0)497 12 01 10
http://www.maisondelapeche.be
Visserij : Le Val de Poix Vissen, ook zonder vergunning. Route des Ardennes 2a
B-6870 Poix-Saint-Hubert (Saint-Hubert)
Tel : +32 (0)61 61 30 31
Visserij : Plan d'eau de Libramont Vissen Centre Sportif, Avenue d'Houffalize
B-6800 Libramont
Tel : +32 61 22 30 81

Zie ook gids van Saint-Hubert voor nuttige info.